Erasmus+ Projemizin Türkiye Hareketliliğinin İkinci Günü

2021-03-23_13-10-41

Erasmus+ programı kapsamında yürüttüğümüz “The Influence of Emotions in History. A New Tool for Citizenship” adlı projemizin Türkiye hareketliliğinin 2. Günü 23 Mart 2021 Salı günü Okulumuz ev sahipliğinde proje kazanımlarına yönelik yapılan aktivitelerle çevrim içi olarak gerçekleşti.

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi öğrencileri ile İspanya, İtalya, İsveç ve Yunanistan’da bulunan partner okulların öğrencilerinin katılımıyla, üç gün sürecek olan sanal hareketliliğin ikinci gününü tamamladılar.

Birinci oturumda 1970’lerden 2000’leri kapsayan zaman aralığında ülkelerinde gerçekleşen eğitim, politika, ekonomi ve sosyal hayattaki değişimleri inceleyen katılımcılar, sunumlarını gerçekleştirdiler.

İkinci oturumda gerçekleşen “Case Study ” aktivitesinde öğrencilerden küçük gruplar halinde verilen senaryoyu incelemeleri ve çözüm önerileri sunmaları istendi. Aktiviteyi başarıyla tamamlayan katılımcılar hem İngilizce’yi uluslararası bir platformda kullanma hem de kültürlerarası etkileşimde bulunma şansı yakaladılar.