GENÇBİZZ ŞİRKETLERİMİZ MENTORLARI İLE BULUŞTU

WhatsApp Image 2021-02-15 at 19.29.14

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi Bilim İnsanı Yetiştirme Programı 9. sınıf öğrencilerimiz Genç Başarı Eğitim Vakfının yürüttüğü GençBizz Lise Girişimcilik Programı kapsamında 10 Şubat 2021 Çarşamba günü mentorları ile buluştu.

GençBizz Lise Girişimcilik Programı; 16- 18 yaş grubu lise öğrencilerinin, iş dünyası gönüllüleri mentorluğunda ve öğretmenlerinin rehberliğinde; kendi küçük ölçekli şirketlerini sıfır sermaye ile kurdukları, okul sınırları içerisinde gerçek ürün / hizmet üreterek satış yaptıkları, yönettikleri, ulusal ve uluslararası fuarlara katıldıkları, program sonunda şirketlerini tasfiye ettikleri, yaparak öğrenmeye dayalı bir ekonomik eğitim programıdır. 123 ülkede yaklaşık 50 yıldır uygulanan program; “Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı” ve “Avrupa Birliği İşletmeler Genel Müdürlüğü”nce resmen tanınmıştır.

Bilim İnsanı Yetiştirme Programı 9. sınıf öğrencilerimiz kurdukları üç şirket (Envirsa, M&G, ve Chelobe) ile GençBizz Lise Girişimcilik Programını sürdürmektedir. Çarşamba günü gerçekleşen toplantıda geliştirdikleri iş fikirlerini sektörde çalışan mentorları ile paylaşarak fikir alışverişinde bulundular.

İnovasyon ve Girişimcilik dersi öğretmenimiz Hasan Çetin ve şirket üyesi öğrencilerimizi tebrik ediyor, deneyim ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşan mentorlarına teşekkür ediyoruz.