LİSE ÖĞRENCİLERİMİZ GENÇBİZZ GİRİŞİMCİLİK PROGRAMINDA YARI FİNALDE

GM-1

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi Bilim İnsanı Yetiştirme Programı 9. sınıf öğrencilerimiz Genç Başarı Eğitim Vakfının yürüttüğü GençBizz Lise Girişimcilik Programı kapsamında kurdukları G&M şirketi olarak geliştirdikleri proje ile yarı final değerlendirmesini geçti.

GençBizz Lise Girişimcilik Programı; 16-18 yaş grubu lise öğrencilerinin, iş dünyası gönüllüleri mentorluğunda ve öğretmenlerinin rehberliğinde; kendi küçük ölçekli şirketlerini sıfır sermaye ile kurdukları, okul sınırları içerisinde gerçek ürün / hizmet üreterek satış yaptıkları, yönettikleri, ulusal ve uluslararası fuarlara katıldıkları, program sonunda şirketlerini tasfiye ettikleri, yaparak öğrenmeye dayalı bir ekonomik eğitim programıdır.

Öğrencilerimiz pandemi döneminde gözlük camlarında maskenin neden olduğu buğulanmayı önlemeye yönelik geliştirdikleri proje ile bir üst tura geçmeye hak kazandılar. Öğrencilerimiz İnovasyon Kulübü çatısı altında Hasan Çetin rehberliğinde yıl boyunca projelerini geliştirmeye ve sürece devam edecekler.

Bilim İnsanı Yetiştirme Programı 9. sınıf öğrencilerimizden Bahar Acar, Elif Nehir Uğur, Çağan İnak, Neris Uygun, Neslişah Oysu, Selin Simge Kemeriz, Taha Malçok’u geliştirdikleri proje için tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.