ORTAOKULUMUZ ULUSLARARASI “WORLD MULTIPLICATION TABLE DAY” ETKİNLİĞİNE KATILIM GÖSTERDİ

WhatsApp Image 2021-10-01 at 12.38

Ortaokul öğrencilerimiz, 1 Ekim 2021 Cuma günü 11.si düzenlenen Polonya merkezli “World Multiplication Table Day (WMTD)” etkinliğine katıldı. Etkinlik sürecine velilerimiz de dahil edilerek gerek evde gerekse okulda çarpım tablosu üzerine pratik yapma, eğlenme, yarışma, yeni stratejiler öğrenme ve çarpım tablosu bilgilerinin kalıcılığını arttırma fırsatı yakaladı.

Yeni stratejiler öğrendiğimiz pano çalışmaları, ”Çarpımlarla Sandalye Kapmaca” etkinliği, şapka tasarımları gerçekleştirildi. Ek olarak 6. sınıf öğrencilerimizden Duru Pehlivan ve Duru Durukan önderliğinde 4. sınıf öğrencilerimizle çarpım tablosu temalı çalışma düzenlendi. Aynı zamanda öğrencilerimiz koridorda, bahçede, yemekhanede tüm arkadaşlarına sorular yönelterek “WMTD” etiketi kazandırdıkları yarışmayı yönettiler. Gün sonunda ise çevrim içi gerçekleşen “Multiplication Table Exam” sınavına katılım gösteren 5. ve 6. sınıf öğrencilerimize bir çevrimiçi oyun ve bir uygulama önerisi ile pratiklerini ve heyecanlarını devam ettirme şansı tanındı.

TED Kocaeli Koleji Özel Ortaokulu Matematik Zümresi olarak, tüm dünyada 11. kez düzenlenen World MultiplicationTable Day etkinliğine 2. kez katılmanın ve ülkemizde bu etkinliğe katılımda önderlik ediyor olmanın gururunu yaşıyoruz.