TED KOCAELİ KOLEJİ LİSESİ MUN KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİ MİLANMUN’22 KONFERANSINDA

Ekran Resmi 2022-04-13 10.12.47

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN (Model United Nations) Kulübü 9. ve 10.sınıf öğrencileri, 7-9 Nisan 2022 tarihleri arasında, dünyadaki farklı liselerden dünya vatandaşı olmaya aday öğrencilerin bir araya geldiği, İtalya’nın Milano şehrinde 150 yıllık bir okul olan “Civico Polo Scolastico Alessandro Manzoni” tarafından çevrimiçi olarak düzenlenen MilanMUN’22 Konferansında okulumuzu temsil etmişlerdir.

MUN – Model United Nations, Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslardır. Dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcı öğrenciler, MUN konferanslarında gerçek dünya meselelerini tartışmaktadır. MUN Konferanslarının sonuç bildirgeleri, tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletlere gönderilmektedir. Tipik bir Birleşmiş Milletler Konferansı şeklinde geçen MUN Konferanslarında öğrenciler, kendileri için belirlenen ülkelerin birer delegesi olarak farklı komitelerde görev alırlar.

Bu yıl teması “Küresel Dayanıklılık Merkezleri Oluşturma” olan 17. MilanMUN’22 Konferansında öğrencilerimiz Laos, Arjantin, Kuzey Makedonya ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ni temsil etmişlerdir:

Arjantin Delegasyonu: Duru Güven
Arda Ertan
Yağmur Akar (Büyükelçi)
Serhat Akdemir
Naz Aleyna Aydın
Laos Delegasyonu: Arda Antekin (Büyükelçi)
Zeynep İrem Aygün
Yağız Sarp Güler
Kuzey Makedonya Delegasyonu: Çağan İş (Büyükelçi)
Nisa Suay Saygılı
Orta Afrika Delegasyonu: Deniz Tınaz (Büyükelçi)

Dünyanın farklı ülkelerinde yer alan 30 farklı okulun delegeleri 3 gün süren komite toplantılarında çözüm önergeleri üzerinde çalışmışlardır.

Öğrencilerimizi ve öğretmenleri Türkân Yaman ile Buket Ertür’ü çalışmalarından dolayı tebrik eder, başarılar dileriz.