TED KOCAELİ KOLEJİ ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ YAZAR SENEM KALE İLE BULUŞTU

WhatsApp Image 2022-02-28 at 16.07.31 (2)

“6. Geleneksel Kitap Haftası” etkinliklerinin dördüncü günü olan 24 Şubat Perşembe günü 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz yazar Senem Kale ile çevrim içi bir araya geldikleri bir etkinlik gerçekleştirdiler.
6. sınıflarımızın 2021-2022 eğitim döneminde sosyal bilgiler dersinde okuduğu “Eğlenceli Tarih” adlı kültür kitabının yazarı Senem Kale ile öğrencilerimiz sosyal bilgiler dersinde işlenen tarih konularını pekiştirdikleri bir etkinlik gerçekleştirdiler.
Ardından yazarımız, 7 ve 8. sınıflarımızla “Mustafa Kemal Atatürk/ Nutuk” adlı kitabın yazılış hikâyesini ve eserin nasıl çizgi romana dönüştüğünü paylaştığı keyifli ve öğretici bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlik sayesinde öğrencilerimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük eseri olan, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı günleri anlatan ve Millî Mücadele’nin zorlu sürecinin aktarıldığı ilk ve belki de en değerli belgelerinden bir tanesi olan “Nutuk” üzerine derinlemesine düşünme ve merak ettikleri soruları sorma imkânı buldular.

Etkinliğin sonunda yazarımıza katkılarından dolayı TED Meşale Bağış Sertifikası takdim edildi.