TED KOCAELİ KOLEJİ ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN OKUBEG SINAVINDA BÜYÜK BAŞARI

WhatsApp Image 2022-05-28 at 16.23.13

Türkçe bölümü olarak derslerimizde öğrencilerimizin okuma becerilerini, eleştirel ve ıraksak düşünmelerini sağlamaya yönelik yapılandırılmış, farklılaştırılmış ve disiplinler arası öğrenme ortamları oluşturulmakta pek çok etkinlik, hafta sonu ödevi hazırlanmakta ve ders içi/ ders dışı ortamlarda uygulanmaktadır. Bunun yanında tür odaklı metinler arası çalışmalar ve PİSA Okuma Becerilerine yönelik çalışmalar da yürütülmektedir. Yeni nesil soru çözümü, sözel mantık ve görsel okuma çalışmalarıyla öğrencilerimizde okuma becerilerini geliştirmeye önem veriyor, öğrenme ortamlarını bu doğrultuda düzenliyor ve öğrencilerimizin ulusal okuma becerileri sınavlarına katılmalarını önemsiyoruz.

Bu hedefler doğrultusunda; 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz okulumuzda gerçekleştirilen OKUBEG Sınavına katılarak tüm kademelerde büyük başarı göstermişlerdir. Öğrencilerimizden Metin Emre Nas %1.46, Eren Şeremet %2.47, Uraz Karataş %2.56’lık dereceleriyle bizleri gururlandırarak DERİN OKUMA UYGULAMASINA girmeye hak kazanmışlardır.
Yüzde üçlük dilime giren öğrencilerimizin yanında Betül Beyza Orbay %3.21, Derin Aldanmaz %3.63’lük dereceleriyle %5’lik dilime girerek başarı sertifikası almaya hak kazanmışlardır. Öğrencilerimizi üstün başarılarından dolayı kutlar, girecekleri “Derin Okuma Uygulaması” sınavında başarılar dileriz.