TED KOCAELİ KOLEJİ ÖZEL ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ CERN-ANTİMADDE FABRİKASI ZİYARETİNDE

WhatsApp Image 2021-07-17 at 08.42.45

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) destekleriyle gerçekleştirilen “BL4S-2021 (Beamline for School) “ fizik yarışmasına katılan 10,11 ve 12. sınıf öğrencilerimizden oluşan 10 kişilik ekibimiz “Antimadde Fabrikası” na sanal ziyarette bulundular

‘’Last Beam Benders ‘’ekibindeki öğrencilerimiz ve danışman öğretmenlerimiz 15 Temmuz 2021 pazar günü Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN) antimaddenin hareketini yavaşlatmak için kurulan “ Antiproton Decelerator (AD)-Antimadde Fabrikası” na sanal ziyarette bulundular.

CERN’in desteğiyle gerçekleşen “Beamline for School 2021” lise öğrencilerine yönelik hazırlanan ve farklı ülkelerin katılımı ile gerçekleşen sanal ziyarette antimadde ve özelliklerini , yer çekiminin antimadde üzerindeki etkilerini inceleyen deneylerden ALFA, ASACUSA, ATRAP, BASE, AEGİS ve GBAR hakkında detaylı bilgiler verilmiştir.

Öğrencilerimize ve tüm katılımcılara, CERN ve ANTİMADDE FABRİKASI sanal ziyarette bilgi aktarımında bulunan Sayın Margherita Boselli (BL4S Project Manager) ve Sayın Markus Joos’a (BL4S Technical Coordinator) teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dileriz.