TED KOCAELİ KOLEJİ YALEMUN ASIA KONFERANSINDA

YALEMUN ASIA_Moment

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN (Model United Nations) Kulübü öğrencileri, 19-21 Mart 2021 tarihleri arasında, YALE Üniversitesi tarafından düzenlenen YALEMUN ASIA Konferansına katıldılar. Öğrencilerimiz, 23 farklı ülkeden konferansa katılan delegeler ile farklı komitelerde 3 gün boyunca çözüm önergeleri üzerinde çalıştılar.

Dünyadaki farklı liselerden yaklaşık 400 öğrenci, 15 farklı komitede, gerçek dünya meselelerini tartıştılar. Tipik bir Birleşmiş Milletler Konferansı şeklinde geçen bu konferansta öğrencilerimiz, kendileri için belirlenen ülkelerin birer delegesi olarak farklı komitelerde görev aldılar. Her konferansta olduğu gibi, bu konferansın sonuç bildirgeleri de, tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletlere gönderildi.

Öğrencilerimizden Irmak Ünsal Şili delegesi, Almira Özcelep ve Eylül Yaltır İngiltere delegeleri, Zeynep Sude Gidici ve Nergis Öztorun Cezayir delegeleri , Efe Tunca Bodur Bolivya delegesi, Selin Irmak Uzunoğlu Paraguay delegesi, Yağmur Akar Belarus delegesi, İpek Pehlivan Brezilya delegesi, Zeynep Altın Letonya delegesi, Duru Güven İtalya delegesi, Ayşe Ece Taymez Japonya delegesi
olarak Konferansa katıldılar.

Tüm öğrencilerimizi çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, kulüp çalışmalarında öğrencilerimizi yönlendirip, destekleyen öğretmenlerimiz Türkan Yaman ve Buket Ertür’e teşekkür ediyoruz.