TED KOCAELİ KOLEJİNDE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GÜNÜ

9 UN

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN  (Model United Nations ), GCC (Global Citizenship ), TED-ED ve TED Kocaeli Koleji Özel Ortaokulu JMUN (Junior Model United Nations) Kulüp öğrencileri 24 Ekim UN DAY (Birleşmiş Milletler Günü) kapsamında bir araya gelerek bir sonuç bildirgesi üzerinde ortak bir çalışma yürüttüler.  

Birleşmiş Milletler Günü, 24 Ekim 1945 gününün Birleşmiş Milletlerin resmi olarak başlangıç olarak kabul ettiği anma ve kutlama günüdür.

TED Kocaeli Kolejinde İngilizce olarak yürütülen 4 farklı kulüp çatısı altında faaliyetlerini yürüten öğrenciler, “Birleşmiş Milletler Günü“ kapsamında UN SDG -United Nations Sustainable Development Goals ( Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri)  ile ilgili bir araştırma yapmışlar ve daha sonra gruplar halinde “The Future We Want” (İstediğimiz Gelecek)  başlıklı bir  sonuç bildirgesi çıkartmış ve birbirlerine sunmuşlardır.

Çalışmaya katılan tüm öğrencilerimiz bu etkinlik sayesinde Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini daha iyi anlama ve özümseme fırsatı yakalamış, İngilizce dil becerilerini kullanarak ortak bir ürün ortaya çıkarmışlardır.