TED KOCAELİ KOLEJİ’NDE KÜTÜPHANE HAFTASI HEYECAN, BİRLİK VE UMUTLA KUTLANDI!

WhatsApp Image 2021-04-06 at 13.42.45 (1)

1964 yılından bu yana Mart ayının son haftası, ülkemizde “Kütüphane Haftası” olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 57.si kutlanan Kütüphane Haftası kapsamında, öğrencilerimizle hafta boyunca yüz yüze veya çevrimiçi olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Ana sınıfı öğrencilerimizle Roger Hargreaves tarafından kaleme alınan “Küçük Bay ve Bayanlar Serisi’nden “Bay Mutlu” adlı kitap okundu. Ardından duygular ve değerler üzerine çeşitli etkinlikler yapıldı.
İlkokul 1. sınıf öğrencilerimizle yine aynı seriden “Küçük Bayan Yardımsever” adlı kitap okunarak karakter yaratma ve tanımlama çalışması gerçekleştirildi. 2. sınıf öğrencilerimizle Sezin Mavioğlu’nun yazdığı “Kitap Karıncası” adlı kitap okundu ve kitabın illüstratörü Gökçe İrten’den esinlenilerek origami çalışması yapıldı. Sonrasında öğrenciler, kâğıttan gemileri ile kitapların dünyasını keşfetmek üzere yolculuğa çıktılar.
5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz, grup okuması ile 3 ve 4. sınıf öğrencilerimize, “Kütüphanedeki Aslan” adlı kitabı okudular ve ardından kütüphaneler, kurallar ve iyilik yapmak üzerine karşılıklı soru ve cevaplarla söyleşiyi tamamladılar.
Lise kademesi “Kütüphane Haftası” etkinlikleri kapsamında Eşekli Kütüphaneci Mustafa Güzelgöz’ün belgeselini izlediler. Ardından edebiyat öğretmenlerimizin rehberliğinde belgeselden alınan kelimelerle yaratıcı yazma çalışması yaptılar.
Etkinliklerle geçen keyifli bir “Kütüphane Haftası”nı hep birlikte geride bıraktık. Bir sonraki “Kütüphane Haftası”nda öğrencilerimizle okul kütüphanemizde bir araya gelebileceğimiz sağlıklı günlere bir an önce kavuşmak ümidiyle…