ULUSLARARASI BİLGİSAYAR YARIŞMASINDA ALTIN VE GÜMÜŞ MADALYA ALDIK

WhatsApp Image 2021-09-02 at 17.42.11

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi Bilim İnsanı Yetiştirme Programı öğrencilerimiz katıldıkları Uluslararası Bilgisayar Yarışması Dr.CT (Computational Thinking) den ödüllerle döndüler. 11. Sınıf öğrencisi Murat Mert Fırat Türkiye sınıf seviyesinde Türkiye 1. si olup, Uluslararası alanda Gold Award alırken, 12. Sınıf öğrencisi Can Badem sınıf seviyesinde Türkiye 1. si olarak Uluslararası alanda Silver Award ödülünü kazandı.

Dr.CT ile Bilgi İşlemsel Düşünme Uluslararası Bilgisayar Yarışması, bilgi işlemsel düşünme becerilerini geliştirecek bir platform oluşturma ve yaratıcı bir yolla uluslararası alanda diğer ülkelerden yaşıtlarınızla yarışma fırsatı sunuyor.

Bilgi İşlemsel Düşünme Becerileri görevleri, ile sistematik düşünme ve robotik alanını birleştiren yöntem öğrencilerin programlamaya sezgisel bir ilk giriş yapmasına olanak sağlıyor.

Yarışmaya katılan diğer öğrencilerimiz Yağmur Akar , Irmak Ünsal, Özgü Korkmaz, Selin Irmak Uzunoğlu ve Ayşe Nergis Öztorun Katılım Sertifikası almaya hak kazandılar.

Yarışmaya katılan ve ödül alan öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğretmenlerine teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.