Öğretmenlerimize Zihin Haritaları Eğitimi Verildi

WhatsApp Image 2021-04-25 at 11.10.48 (2)

TED Kocaeli Kolejinde öğrencilerimizin öğrenme ortamlarının farklılaştırılması ve öğrenme sürecinin kalıcı öğrenme yöntem ve teknikleriyle güçlendirilmesi birincil öneme sahiptir. Bu doğrultuda, öğrenme ortamlarının rehberi olan öğretmenlerimizin hizmet içi eğitim zincirine bir halka daha eklemiş olduk.

24 Nisan 2021 Cumartesi günü Okulumuz eğitim yöneticileri ile sınıf ve okul öncesi öğretmenlerine Türkiye Zihin Haritaları Derneği kurucusu ve başkanı Akın Kağan Akçalı tarafından “Zihin Haritaları” eğitimi verildi. Eğitim kapsamında öğretmenlerimizin zihin haritaları yoluyla bir çalışma sistematiği oluşturmalarının hedeflenmesinin yanı sıra sınıf içi öğrenme ortamlarında kullanabilecekleri etkin uygulama örneklerine yer verildi.

Uzun yıllardır zihin haritaları alanında çalışmalar yapan ve eğitimler veren Akçalı, 2016 yılında zihin haritalamanın yaratıcısı olan Tony Buzan’dan eğitim alarak Thinkbuzan Licenced Instructor (TBLI) sertifikasına sahip yetkili eğitmen olmuştur. Bu kapsamda öğretmenlerimize de sertifika verilecektir.
Akademik kadromuzun tamamına eğitim vermeye devam edecek olan Sayın Akın Kağan Akçalı’ya deneyimlerini bizlerle paylaştığı ve verdiği eğitim için teşekkür ederiz.