TED KOCAELİ KOLEJİ ANADOLU LİSESİNDE BİLİM ŞENLİĞİ PROJE SUNUMLARI GERÇEKLEŞTİ

Screenshot_2

“TED Kocaeli Koleji VII. Geleneksel Bilim Şenliği”nde lise öğrencilerimiz, bir yıl boyunca hazırlamış oldukları proje ve performans sunumlarını gerçekleştirdiler.

TED Kocaeli Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri, 25-28 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleşen VII. Geleneksel Bilim Şenliği kapsamında hazırladıkları projelerini 27.04.2022 tarihinde lise koridorunda sundular.

Öğrencilerimizin sergilediği projeler arasında “TÜBİTAK 53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri “yarışmasında üçüncü olan ‘’Gökçeada İstiker Kalesinin Sanal Rekonstrüksiyonu ‘’ adlı proje yeraldı. Öğrenciler Benim Robotik Kulağım, Veri Bilimi Uygulamaları, Osmanlı Denizciliği, Atık Yağdan Sabun Yapımı, Kanserde Tamamlayıcı ve Alternatif Tedavi Yöntemleri gibi konularda hazırladıkları sunumlarını öğretmenleri ve arkadaşlarına sunma fırsatı buldular.

9 ve 10. Sınıf öğrencileri ‘’Dayanıklılık” ve “En Uzun Süre’’ adlı proje yarışmaları ile bilimsel uygulama becerilerini, hayal gücü ve yaratıcılıklarını da kullanarak farklı bilgiler ve yöntemleri kullandılar.

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi, bünyesinde eğitim alan ve almış oldukları eğitimi gündelik hayatla özdeşleştirerek sanatsal, bilimsel, girişimci ve inovatif fikirler üretebilen öğrenciler yetiştirmeye devam etmektedir.