TED KOCAELİ KOLEJİ, BİLİM İNSANI YETİŞTİRME PROGRAMINA ÖĞRENCİ KAYITLARI DEVAM EDİYOR

bilim insanı yetiştirme programı

Bilim İnsanı Yetiştirme Programı, Türk Eğitim Derneği (TED) Okullarında okuyan öğrencilere, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programlarının yanı sıra sunulan farklı programlardan biridir. Bilim alanlarında araştırmacı ruha sahip, üretken, bilimsel düşünceyi özümsemiş ve bu özellikleri bir yaşam biçimi haline getirmiş öğrenciler yetiştirmek amacıyla geliştirilen Bilim İnsanı Yetiştirme Programı; bu öğrencilerin ulusal ve uluslararası üniversitelere başvurularında ve özellikle üniversite öğrenimlerinde akademik yönden önemli katkılar sağlamaktadır.

Bilim İnsanı yetiştirme Programı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 06.10.2009 tarihli ve 170 sayılı kararı ile Millî Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisi’nde yayımlanan onay doğrultusunda TED Okullarında uygulanmaktadır. Program, bilim kavramı çerçevesinde eğitim öğretim faaliyetlerinin zenginleştirildiği; öğrencilerin araştırma yapmalarını, araştırma sonucunda da ürün ortaya çıkarmalarını esas alan dört yıllık bir Lise öğretim programıdır. Bu programda Türk Eğitim Derneği tarafından geliştirilmiş̧ ve Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının 06.05.2019 tarih ve 10 sayılı kararına göre onaylanmış olan güncel matematik, fizik, kimya ve biyoloji dersleri öğretim programları kullanılır.

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı için TED Kocaeli Koleji Bilim İnsanı yetiştirme Programına, LGS sonuçlarına göre ilk %6’lık dilime giren öğrenciler, Okulun şartları ve kontenjanı dâhilinde alınacaktır.

Bilim İnsanı Yetiştirme Programı hakkında akademik yöneticilerden ayrıntılı bilgi almak için;
0 (262) 281 41 41 numaralı telefon numarasını arayarak randevu alabilirsiniz.

Bilim İnsanı Yetiştirme (BİY) Programı