TED KOCAELİ KOLEJİ LİSESİ ULUSLARARASI TEDMUN’21 KONFERANSINDA

mun10

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN (Model United Nations) Kulübü 9. ve 10.sınıf öğrencileri TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi, Uluslararası TEDMUN’21 Konferansına katıldılar. Türkiye ve dünyadaki farklı liselerden dünya vatandaşı olmaya aday öğrencilerin bir araya geldiği Konferans çevrimiçi olarak düzenlendi.

5-7 Haziran, 2021 tarihleri arasında ‘Winds of Change’ (Değişim Rüzgarları) temasıyla düzenlenen TEDMUN’21Konferansında 18 öğrencimiz Okulumuzu başarıyla temsil ettiler. İlk gün yapılan TEDMUN’21 Genel Kurulunda Türkiye’nin Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi Mehmet Kemal Bozay tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından konferansa Sudan büyükelçisi olan katılan Almira Özçelep , İspanya Büyükelçisi olarak katılan Ayşe Ece Taymez ve Suudi Arabistan büyükelçisi olarak katılan İpek Pehlivan açılış konuşmalarını yaptılar. 10. Sınıf öğrencileri Ayşe Ece Taymez, Silahsızlanma ve Güvenlik Komitesi içinde, Irmak Ünsal ise Hukuk Konseyi içinde vermiş oldukları çözüm önergeleri ile Genel Kurulda oy çokluğu ile kabul gördüler ve delegeler ‘Başmüzakereci’ oldular. Suudi Arabistan Delegesi Yağmur Akar Ekonomi ve Finans Komitesinde ‘Onur’ ödülüne, Ayşe Ece Taymez ise Silahsızlanma ve Güvenlik Komitesinde ‘En Seçkin Delege’ ödülüne layık görüldüler.

Uluslararası nitelikte olan bu konferansa Türkiye ve yurtdışındaki farklı 24 okuldan 300’e yakın öğrenci katıldı. Konferansa Sudan, Suudi Arabistan ve İspanya delegasyonu olarak katılan ve farklı komitelerde başarı ile görev alan TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN Kulübü öğrencilerimize gayretleri için teşekkür ediyor, başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.