TED KOCAELİ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ CAMBRIDGE SINAVLARINI TAMAMLADILAR.

foto 2

Okulumuz öğrencilerinin her yıl girdiği Cambridge sınavları, bu yıl okulumuzda 27 Mayıs 2023 tarihinde başarılı bir şekilde yapıldı.

Cambridge English sınavları; öğrencilerin okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerinin tamamının ölçüldüğü, gündelik hayatla örtüşmüş, geçerliliği ve kalitesi en yüksek ölçme değerlendirme araçları olarak değerlendirilmektedir.

Cambridge Üniversitesinin uluslararası geçerliliği olan sınavlarına; her yıl 130 farklı ülkeden 5 milyonun üzerinde katılım gerçekleşmektedir. Bu sınavlardan ‘’Young Learners Sınavları’’  ile  oluşturduğu temeli akademik bir düzeye ne kadar taşıdığını gören öğrenciler, KET (Key English Test) ve PET (Preliminary English Test) sınavları  ile de ortaokul düzeyinde dil öğrenme süreç ve gelişimlerini  takip etme fırsatı bulurlar ve uluslararası geçerliliğe sahip  birer sertifika sahibi olurlar.

Bu kapsamda yabancı dil öğrenimini uluslararası standartlara taşıyan okulumuzda, yıl içerisinde öğrencilerimizle düzenli çalışmalar yapılarak bu sınavlara hazırlanılır.