TED KOCAELİ KOLEJİ OKUL AİLE BİRLİĞİ, TAM EĞİTİM BURSU (TEB) FONUNA KATKI SAĞLADI

2

TED Kocaeli Koleji Okul Aile Birliği, Kasım ayı içinde “Eğitimde Fırsat Eşitliği” düşüncesi ile başlatmış olduğu sosyal sorumluluk projesiyle Türk Eğitim Derneği (TED) Tam Eğitim Bursu (TEB) Fonuna anlamlı bir katkıda bulundu. Okul Aile Birliği tarafından velilerimize az ve temiz kullanılmış oyuncak ve temiz kıyafet bağışı çağrısında bulunuldu. Bağışlanan oyuncak ve kıyafetler bir alışveriş merkezinde kermes yoluyla satışa çıkarıldı.

Yoğun ilgi gören kermes standından elde edilen gelir TED’in TEB Burs Fonuna aktarılarak 2 Meşale yakılması sağlandı. 

Türk Eğitim Derneği’nin Tam Eğitim Bursu (TEB) olarak adlandırılan bu bursun kapsamı çok geniştir; bu nedenle benzersizdir. Türkiye genelinde yapılan merkezi sınavda başarılı olan öğrenciler ve aileleri ile gerçekleştirilen mülakatlarla (ev ziyaretleri) öğrencilerin seçildiği Tam Eğitim Bursu (TEB) ile sadece okul ücretleri değil; cep harçlığı, servis, yemek, kitap-kırtasiye, kıyafet ve eğer öğrenci yatılı ise pansiyon giderleri olmak üzere tüm eğitim masrafları karşılanmaktadır.

Sisteme girmeye hak kazanarak TED Okullarında eğitim gören ve mezun olan öğrencilerin, üniversite eğitimleri boyunca da bursları devam etmektedir. Ayrıca, üniversite öğrencilerinin staj ve kariyer takiplerinin yapıldığı sistemde, mezun öğrencilerin işe yerleşme süreçleri de desteklenmekte ve izlenmektedir. TED Burs Sisteminden bugüne kadar yaklaşık 50.000 öğrenci faydalanmıştır.

23-24 Ocak 2023 tarihlerinde tekrarlanması planlanan ikinci kermese bütün Kocaelilileri bekleriz.

Bu anlamlı projenin planlanması ve yürütülmesi sürecini özveri ile yöneten Okul Aile Birliği Yönetim Kuruluna ve projeye destek veren tüm velilerimize teşekkür ederiz.