TED Kocaeli Koleji Ortaokul Öğrencileri Avrupa Bilim ve Kültür Gezisinde!

1

TED Kocaeli Koleji ortaokul öğrencileri, 21-26 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleştirdikleri yurt dışı gezisi kapsamında bilim ve kültürle dolu anlar yaşadı.

İstanbul-Paris arasında gerçekleşen uçuşun ardından Eiffel Kulesi, Zafer Takı, Concorde Meydanı ve Seine Nehri gibi simgelerle dolu Paris turundan sonra Cenevre’ye geçildi.
Cenevre’de panoramik şehir turu yapıldı, Leman Gölü, Mont Blanc Köprüsü, Büyük Katedral ve Birleşmiş Milletler gibi önemli noktalar ziyaret edildi.

Gezinin heyecan verici bir bölümü, Avrupa’nın en büyük eğlence parklarından biri olan Disneyland gezisi oldu. Burada keyifli zaman geçiren öğrenciler, akşam saatlerinde tekrar Cenevre’ye dönüş yaptılar.

Cenevre’nin kuzeybatısında, Fransa sınırında bulunan ve CERN (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) tarafından yönetilen dünyanın en büyük parçacık fiziği Laboratuvarını ziyaret eden öğrenciler, atom altı parçacıkların özellikleri ve evrenin kökenleri de dahil olmak üzere evrenin temel doğasını daha iyi anlamaya çalıştılar. Kafile, CERN Laboratuvarı ziyaretinin ardından Milano’ya geçti.

Milano’ya varışın ardından öğrenciler, Milano Bilim ve Teknoloji Müzesini gezdiler ve şehri keşfettiler. Milano’da konaklayan kafile, son gün kahvaltı sonrasında şehirde geçirdikleri serbest zamanın ardından havaalanına geçerek bu unutulmaz bilim ve kültür gezisini tamamladı.