TED KOCAELİ KOLEJİ ÖZEL ANADOLU LİSESİNDE HAFIZA TEKNİKLERİ, HIZLI OKUMA VE ZİHİN HARİTALARI SERTİFİKA EĞİTİMİ TAMAMLANDI

hızlı okuma1
TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi 2023-2024 Öğretim Yılı 11. Sınıf öğrencilerine yönelik, YKS hazırlıkları kapsamında 5-7 Haziran 2023 tarihlerinde Hafıza Teknikleri Sertifika Eğitimi, 11-15 Eylül 2023 tarihleri arasında da Hızlı Okuma ve Zihin Haritaları Sertifika Eğitimi verildi. Okulumuzda yüz yüze ve etkileşimli (interaktif) bir şekilde uygulanan bu eğitimler ile öğrencilerin YKS hazırlıkları sırasında kişisel potansiyellerinin arttırılması, bilimsel yöntemler ışığında geliştirilen çeşitli öğrenme stratejilerinin uygulamalı bir şekilde kavratılarak “hızlı, kolay ve kalıcı öğrenmenin” öğretilmesi hedeflenmektedir.
TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesinde uygulanan eğitimlerin tamamının ulusal ve uluslararası ölçekte değerlendirilebilecek genel hedefleri vardır. 1928 yılından bu güne eğitimin öncü kuruluşlarından olan Türk Eğitim Derneği’nin temel amaçlarından biri de bağımsız Türk Devleti’ni kuran iradenin entelektüel bilgi birikimine erişmek ve onu aşmaktır. Bu genel ilkeden hareketle, Okulumuzun hedefi; 57 yıllık ömrü süresince yaklaşık 4 bin kitap okuyan, 9 kitap yazan, savaşlar kazanan, devrimler yapan Cumhuriyetimizin kurucusu Halaskârgazi Mustafa Kemal Atatürk kadar kitap okumayı hedef edinen ve bu hedefe ulaşmak için donanımlı hale gelen öğrenciler yetiştirmektir.