TED KOCAELİ KOLEJİ MUN KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİ YALE ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN YALEMUNT KONFERANSINA KATILDILAR

fff

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi MUN (Model United Nations) Kulübünden 3 öğrenci 14-16 Mayıs 2022 tarihleri arasında, YALE Üniversitesi tarafından çevrimiçi olarak düzenlenen YALEMUNT (YALEMUN TAIWAN) Konferansına katıldılar. Konferansta, dünyadaki farklı liselerden yaklaşık 300 öğrenci, 11 farklı komitede, gerçek dünya meselelerini tartıştılar.

Tipik bir Birleşmiş Milletler Konferansı şeklinde geçen bu konferansta öğrencilerimiz, Kenya, Brezilya ve Mısır’ı temsil ettiler ve 3 gün boyunca farklı komitelerde görev alarak çözüm önergeleri üzerinde çalıştılar.

MUN (Model Birleşmiş Milletler)Konferansları, içerik ve şekil olarak gerçek Birleşmiş Milletler toplantılarının aynısı olup, ülke delegasyonlarının öğrencilerden oluştuğu konferanslardır. Dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcı öğrenciler, MUN konferanslarında gerçek dünya meselelerini tartışmaktadırlar. Her MUN Konferansının sonuç bildirgesi tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletlere gönderilmektedir.

Birer dünya vatandaşı olmaya aday öğrencilerimiz; Arda Antekin, Çağan İs ve Serhat Demir Akdemir’i çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, Yabancı Diller Bölümü Başkanımız Sayın Türkân Yaman’a değerli çalışmaları için çok teşekkür ediyoruz.