TED KOCAELİ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ CAMBRIDGE ve PEARSON SINAVLARI SERTİFİKALARINI ALDILAR

DSCF2201

Yabancı dil öğrenimini uluslararası standartlara taşıyan TED Kocaeli Koleji öğrencileri, bu yıl sekizincisi düzenlenen Cambridge Sertifika Töreninde, yabancı dil öğrenim hedefleri doğrultusunda Cambridge Sınavlarından Starters, Movers, Flyers, KET ve PET sınavları sertifikalarını almaya hak kazandılar.

Öğrencilerin uluslararası sınav tecrübesi kazandıkları, yurtiçi ve yurtdışındaki üniversite eğitimlerine ve mesleki yaşamlarına katkısı olan uluslararası düzeyde geçerli bir sertifikaya sahip oldukları bu sınavlar, dünyanın önde gelen ölçme-değerlendirme araçlarından biri olarak da kabul ediliyor.

Aynı zamanda 6.sınıf öğrencilerimiz Pearson Benchmark sınavına da girip, başarılı bir şekilde sertifikalarını almaya hak kazandılar. Bu sınav metodunda ise öğrencilerin konuşma, dinleme, okuma ve yazma becerileri yapay zeka teknolojisi ile ölçülmektedir.

Pearson English Benchmark Test, öğrencilerimizin hem içerisinde bulunduğu CEFR (Avrupa Ortak Dil Çerçevesi) bant aralıklarını tespit eder, hem de bu bant aralıkları içerisinde tam olarak ne noktada olduğunu görmemizi sağlayan tüm dünyada uluslararası kabul görmüş “Global Scale of English (GSE)” üzerinden puanlama sunar.
Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.