TED KOCAELİ KOLEJİ 6. SINIF ÖĞRENCİLERİ TÜBİTAK YARIŞMASINDA BÖLGE İKİNCİSİ OLDU

WhatsApp Image 2023-05-25 at 18.24.37

TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına katılan 6. sınıf öğrencilerimiz Bölge Finali Yarışmasında proje sunumlarını gerçekleştirerek Bölge Finali İkincilik Ödülünü almaya hak kazandılar.

Projeyi yaparken; “Deniz taşıtlarının deniz yüzeyi temizleme aracı olarak kullanılabilmesinin araştırılması” konu başlığı altında, “Neden Tüm Gemiler Denizleri Temizlemesin?” sloganı ile yola çıkan öğrencilerimiz, deniz yüzeyini temizleme amacıyla geliştirilmiş çeşitli aletlerin sahilde ve açık denizdeki kirliliğin temizlenmesine nasıl yardımcı olabileceklerini araştırdılar. Bu amaçla sahilde bulunan ya da açık denizde çalışan makine ve aletler araştırarak yeni bir cihazın tasarımını gerçekleştirdiler. Bu cihaz deniz araçlarına takılarak geminin hareketi ile çalışıp açık deniz yüzeyindeki ve sahil şeridindeki atıkları toplamak üzere tasarlandı.”

Projeyi gerçekleştiren öğrencilerimiz Derin Aldanmaz, İrem Metin ve İdil Dobur ile Proje Danışmanı Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Ömer Yıldız’ı başarılarından dolayı tebrik ederiz.