TED Kocaeli Koleji Erasmus+ Projesi Yürütüyor

Çalışma Yüzeyi 1 (11)

TED Kocaeli Koleji Öğrencileri Erasmus+ ile Sanal Ortamda Partner Okullarla Buluşuyor

TED Kocaeli Koleji, 2018-2020 yılları arasında uygulanan Erasmus+ Programına dahil olarak, proje ev sahibi ülkenin (İspanya) başvurusuyla, “Tarihte Duyguların Etkisi – Vatandaşlıkta Yeni Bir Araç” (“The Influence of Emotions in History – A New Tool for Citizenship”) adlı proje için kabul almıştı.

Proje kapsamında İspanya dışında proje ortağı olan ülkelere (İsveç, İtalya ve Yunanistan) seyahatler düzenlenecek olup, 2 yıl sürecek olan projede tam sıra Türkiye’nin ziyaret edilmesine geldiğinde COVID 19 pandemisi nedeniyle Mart 2020’de proje askıya alınmıştı.

Bir yıl aradan sonra halen sınırların açılmaması ve hastalık riskinin devam etmesi nedeniyle ülkemize yapılacak ziyaretin sanal ortamda yapılmasına karar verildi. Erasmus+ projesi kapsamında 22-23-24 Mart tarihlerinde TED Kocaeli Koleji ev sahipliğinde ülkemiz sanal olarak ziyaret edilecek.

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi öğrencileri, İspanya, İtalya, İsveç ve Yunanistan’da bulunan partner okulların öğrencileriyle birlikte üç gün sürecek olan sanal etkinliklerle proje çıktıları oluşturarak tarih öğretimini yeni metotlarla deneyimleyecekler.