TED KOCAELİ KOLEJİ’NDE “FOLLETT DESTINY” TANITILDI

IMG_4704

TED Kocaeli Koleji’nde öğrencilerin iyi birer bilgi okuryazarı olması hedefiyle, 10-21 Aralık 2018 tarihleri arasında ortaokul ve lise öğrencilerine Kütüphane Otomasyon Programı “Follett Destiny” ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

TED Kocaeli Koleji Okul Kütüphanesinde dünya çapında yaygın olarak kullanılan ve K12 okulları için özel olarak üretilmiş “Follett Destiny Kütüphane Otomasyon Programı”nı kullanılıyor. Teknolojinin çağımız bilgi kaynaklarına ulaşmaktaki öneminin bilinci ile öğrencilerin iyi birer bilgi okuryazarı olmalarını arzu ediyoruz. Bu kapsamda 10-14 Aralık 2018 tarihleri arasında ortaokul öğrencilerine, 21 Aralık 2018 günü ise lise öğrencilerine Bilişim öğretmenlerinin desteği ile kütüphane öğretmeni tarafından Kütüphane Otomasyon Programı “Follett Destiny” ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Web üzerinden online olarak ulaşılabilecek programa, öğrenciler kullanıcı adları ve şifreleri ile giriş yaparak, program üzerinde kütüphane kaynaklarını taradılar, akademik web siteleri üzerinde araştırma yaptılar ve kendileri için araştırma koleksiyonları oluşturdular.

TED Kocaeli Koleji olarak verilen eğitim neticesinde okul kütüphanesinin öğrenciler tarafından aktif olarak kullanılmasını, öğrencilerin “Follett Destiny” üzerinden akademik araştırma yapma bilincini geliştirmeyi ve onlara farklı öğrenme ortamları sunmayı hedeflemekteyiz.



Hiç yorum yapılmamış

Ekle